Menyclose

Frågor & svar

På den här sidan kan du läsa lite om hur jag lägger upp mina fotograferingar. Du är även varmt välkommen att kontakta mig via mail info@pernillasfoto.se eller telefon 0734-17 45 71 om du har ytterligare frågor.

★ ★ ★

Vilken är din bildstil? 

Att fånga ögonblick är fantastiskt och det är dessa ögonblicksbilder som jag personligen anser skapar mest känsla. Enskilda porträtt eller porträtt som fokuserar på ett speciellt band mellan två människor, stor som liten, är ofta mitt fokus och är också den sortens fotograferingar jag brinner för. Jag tar sällan helt vanliga porträttbilder där man tittar rakt in i kameran (även om det händer det med) utan det jag är ute efter är att fånga de stunder där emellan då barnet är upptaget med att göra något, det är då som jag tycker att man kan fånga de magiska ögonblicken.

★ ★ ★

Vad händer efter att jag bokat en fotografering?

I god tid före din bokade fotografering ringer jag upp dig för en konsultation. Då pratar vi om vilka sorts bilder och produkter just du skulle vilja ha. Du får möjlighet att ställa frågor, om det är något du funderar över eller om det är något du behöver veta för att förbereda dig/er inför fotograferingen. Vi kommer också att prata om vad ni ska välja för kläder och vad som passar bäst för just din fotografering samt bestämma tid och plats för fotograferingen.

★ ★ ★

När är en bra tid att fotografera? 

Det är rätt ljus som kommer att ge er magiska bilder så att välja plats och tid beroende på ljuset är a och o. Jag lägger ofta mina fotograferingar så sent på dagen som möjligt då solen står lågt och inte är för skarp. För yngre barn anpassar jag såklart tiden så att de inte är för trötta vid fotograferingen.

★ ★ ★

Vart fotograferar du?

Jag fotograferar utomhus på vackra platser runt Helsingborg eller på Kullahalvön. Efter att du har bokat en tid med mig bestämmer vi en plats för fotograferingen som passar just dina önskemål.

★ ★ ★

Vad händer om det regnar?

Tyvärr kan vi inte styra över vädret och det kan hända att vädret gör att vi får boka om till en annan dag som fungerar för dig. Detta gäller t.ex. vid regn, starka vindar eller väldigt mörka dagar. Det kostar inget extra att boka om vid dåligt väder.

★ ★ ★

Vad ska vi ha på oss?

Det här här något som vi kommer att gå igenom under konsultationen, men välj gärna kläder som stärker den känsla som ni vill ha i era bilder. Jag har en del barnklänningar och kjolar för utlåning, så det är bara att säga till om ni är intresserade av det.

Personliga detaljer är alltid roligt att ha med på bild så ta gärna med något som symboliserar er eller något som ert barn tycker om. Om ni använder egna kläder så är ljusa och neutrala färger att föredra. För smårandigt/rutigt skapar egna mönster så det är bra att undvika, det gäller även väldigt starka färger då det blir för stora kontraster. Det allra viktigaste är dock att välja kläder ert barn trivs i, det syns på bild!

★ ★ ★

Hur många bilder kan jag beställa? 

Efter fotograferingen väljer jag ut de 15 bästa för redigering. De här utvalda bilderna är sedan noggrant redigerade var och en för hand för att skapa just dina magiska bilder. Ca 2 veckor efter fotograferingen bokar vi in en tid för bildvisning med dessa 15 bilder och där ni i lugn och ro kan välja vilka bilder ni önskar.

Ni får också chansen att titta, klämma och känna på de produkter jag erbjuder. Ni bestämmer själv hur ni vill visa upp era bilder och det finns allt från förstoringar på ett exklusivt papper (Fine Art) och album till fina linneboxar. Produkterna jag erbjuder är noggrant utvalda för att dina bilder ska visas upp på bästa sätt. Alla produkter är specialgjorda för hand av en leverantör här i Sverige.

★ ★ ★

Hur mycket kostar en fotografering?

Priserna hittar du här.

★ ★ ★

Går det att att köpa presentkort hos dig?

Absolut, det går bra. Du kan köpa presentkort på valfri summa.

★ ★ ★

Går det att boka en fotografering på helgen?

Ja, det går bra att boka fotografering på helgen. Det tillkommer dock en extra avgift på 500 kr vid bokningar på helgen.

★ ★ ★

Är jag rätt fotograf för dig?

Om du gillar mina bilder och tycker att jag är rätt fotograf för dig och din familj, tveka inte utan se till att boka just din upplevelse och fånga magiska bilder i en speciellt utvald vacker miljö.

Låt oss skapa minnen tillsammans!
Boka din fotografering här

Pernilla Pedersen Photography